DE DROOGLIJN IN GETALLEN

0
% maximale droge stof gehalte van de kippenmest
0
kilo mest per uur is de capaciteit van de banddroger
0
meter is de lengte van de droger
0
% droge stof gehalte van de mest achter de droger

De modernste techniek voor het drogen van biomassa.

 

De drooglijn is de modernste techniek voor het drogen van biomassa.  Alleen mest die droog genoeg is gaat door naar de verbrander. Dit zorgt voor een schone verbranding.

Verwarmen
De droger krijgt zijn energie in de vorm van heet water van de mestverbrander. Een warmtewisselaar zorgt voor omzetting naar warme lucht.

Drogen
Aan de ingang van de machine wordt de mest in kleine delen gesneden en vervolgens gelijkmatig verspreid op een geperforeerde roestvast stalen band. Er wordt warme lucht door de band en daarmee door de mest geblazen. De
benodigde lucht wordt bij voorkeur uit de natte mest hal gezogen, wat de ammoniak en geuremissies minimaliseert. Het droge stof gehalte wordt hiermee opgewerkt van 50-55% naar >85%. De banddroger heeft een lengte van ongeveer 24 meter. De banddroger is in verschillende capaciteiten en maatvoeringen ter beschikking.

Besturing
De drooglijn heeft een PLC besturing en stuurt data naar de datalogger. Een sensor zorgt volcontinu voor het meten van de vochtigheid van de mest en de parameters voor optimale emissiereductie.

Isolatie
De banddroger kan zowel ongeïsoleerd in een hal, als volledig geïsoleerd buiten geplaatst worden.

Modulaire bouw
De drooglijn is modulair opgebouwd en kan zo relatief eenvoudig aan klantspecifieke eisen worden aangepast.

Hygiëniseren (Optioneel)
Om de kans op verspreiding van virussen en bacteriën zo klein mogelijk te maken kan de mest gehygiëniseerd worden. Bovenop de drooglijn zijn twee buffers opgenomen om de mest te kunnen hygiëniseren. Om het uur wordt gewisseld van buffer. De mest wordt in deze buffers minimaal één uur lang op 70 °C gehouden.